Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Lefke bölgesinde maden ocağı işletme izni için bakanlığa başvuru geldiğini belirterek, 9 Haziran Salı günü işletme iznini talep eden şirket yetkilileriyle birlikte Lefke halkını bilgilendirme toplantısı yapacaklarını açıkladı.

 

Dinçyürek bu bilgilendirmenin İyi İdare Yasası kapsamında yapılacağını ve bunun KKTC’de bir ilk olacağını belirterek, toplantıda ortaya çıkan görüşlere önem vereceklerini ifade etti. Dinçyürek “Halka rağmen siyaset yapılmaz, halkımızın taleplerini dikkate alacağız” dedi.

 

Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek, bugün bakanlığında basın toplantısı düzenleyerek, “I. Çevre Çalıştayı”  sonuç raporunu açıkladı ve ülkede çevre ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

 

“YASALAR DEVLET-ÖZEL AYIRMIYOR, HERKES UYMALI”

 

Dinçyürek, ülkedeki çevre yasalarının devlet veya özel ayırmadığını, herkesin yasalara uymakla yükümlü olduğunu belirterek, çevrenin sadece bir daire veya bakanlık tarafından sürdürülebilir kılınamayacağını, tüm toplumun duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

 

Dinçyürek, AKSA Elektrik Santrali’nde gerekli filtreleme işleminin yapıldığını, KIBTEK’te de yapılması için gerekli sürecin başlatıldığını ve gerekli kaynağın bütçeye konulduğunu kaydetti.

 

“EGZOZ DENETİMLERİ YAPILACAK”

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dinçyürek, ülkede mazottan vazgeçilip euro-dizele geçilmesi konusunda da ısrarcı olduklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde hem eksoz emisyon denetimlerinin yapılacağını, hem de eksoz emisyon hizmeti veren yerlerin denetleneceğini söyledi.

 

TAŞ OCAKLARINA 12 YENİ KRİTER

 

Bakan Dinçyürek, ülkede herkesin rahatsızlık duyduğunu, taş ocakları konusunda da ciddi adımlar atıldığını ve ruhsat işletme uzatmalarında 12 maddelik yeni kriterler geçirildiğini ifade ederek, bu kuralların tüm işletmelere uygulanacağını ve taş ocaklarına çağdaş bir yapı getireceğini vurguladı.