Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, Lefke’nin 3 yıl önce kağıt üzerinde ülkenin 6’ncı ilçesi olarak ilan edildiğini ancak 3 yıl da bölgede taş taş üstüne konmadığından yakındı.

Son olarak 11 Ekim Pazar günü yapılacak "Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa Değişikliği Halkoylaması" için Lefke İlçe Seçim Kurulunun Güzelyut'ta görev yapacağı açıklandığını belirten Karlıtaş, 6 İlçeden yalnızca, "Lefke İlçe Seçim Kurulu’nun" kendi ilçesi dışında görev yapacağını ve bunun asla kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Hasan Karlıtaş, Lefkelilerin bu ve diğer birçok nedenden dolayı Anayasa referandumunda, “HAYIR” oyunu, tepkisel olarak vereceklerini açıkladı.

İşte Karlıtaş’ın diğer bölge sivil toplum örgütü yöneticilerini de etiketlediği ilgili paylaşımın tam metni:

Laf değil icraat bekliyoruz

“LEFKE, üç sene önce tırnak işareti içerisinde kağıt üzerinde, ülkemizin altıncı " ilçesi" olarak ilan edildi. Üç senede, deyim yerindeyse taş taş üstüne konulmadı. Tek bir icraat yok. Aksine çoğu alanda, geriye gidiş ve halka söylenen yalanlar var.

KKTC'de, 11 Ekim Pazar günü yapılacak "Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa Değişikliği Halkoylaması" için Lefke İlçe Seçim Kurulunun Güzelyut'ta görev yapacağı açıklandı. 6 İlçeden yalnızca, "Lefke İlçe Seçim Kurulu" kendi ilçesi dışında görev yapacak... Bu asla kabul edilemez. Bir ilçede bir merkez oluşturulamıyor, ilçe ile ilgili hiçbir vizyon konulamıyor, uzun senelerdir çift şerit yol yarım bırakıldı , devlet dairelerinin Lefke ye gelmesi için hiçbir adım yok, sivil savunma binası kapalı, mahkeme iki senedir kapalı çivi çakılmadı, sosyal konut projesi lafta kaldı, kaymakamlık binası ile ilgili proje havada, okullar kapatıldı, Hastanenin durumu ortada, CMC konusu yerli yerinde, verilen tek bir söz dahi tutulmadı...

Bu nasıl bir ilgisizliktir anlamak mümkün değil. Halbuki, Doğru bir planlama ve inançla Lefke, ülkemizin en özel ilçesi olabilirdi. Anayasa referandumunda, HAYIR oyu, tepkisel olarak verilecek... Bu karar, toplumun ve bölgenin farklı kesimleri ile paylaşılacak... Lefke, kötü yönetimi değil, ilgiyi fazlası ile hak ediyor... Laf degil icraat bekliyoruz...