Hasan KARLITAŞ

Baharın gelmesiyle birlikte, doğa uyanışa geçti. Havalar ısındı.  Baharın yaratmış olduğu coşkuyla, mesafeleri yakınlaştırıp, yerel kültürü yansıtan festivalere katılıp, geçmişten gelen geleneklerini korumayı başarmış köyleri keşfetmek çok iyi bir seçenek. 

Yönünü turizme de dönmeyi başaran, Bağlıköy, Karmi, Koruçam, Kalavaç, Akdeniz, Büyükkonuk, Dipkarpaz, Tatlısu ve Akıncılar ( Luricina) gibi köyler kültür dostlarını bekliyor.

Kültürel festivaller

Festivaller ülkesi Kuzey Kıbrıs’ta, hemen hemen her hafta sonu, birbirinden özel etkinlikler düzenleniyor. Kıbrıs kültürünü yansıtan festivallere katılmak, hem o yöreyi tanımak, hem de üreteni desteklemek bakımından, oldukça anlamlı.
Hafta sonu ne yapacağım diye düşünenler  için yerel festivaller çok özel ve güzel alternatifler  sunuyor.  Festivallere katılıp, etkinliğin yapıldığı bölgenin, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek mümkün. Mart ayında geleneksel Bağlıköy Eko Gün, Hisarköy Orkide Festivali, Tepabaşı ( Yorgoz) Lale ve Avtepe Lale Festivalleri düzenlenecek.

Gezin, Görün, Keşfedin !