Ülkemizde tedbirlerin kademeli olarak kaldırılmasıyla dün ve önceki gün, Girne sokakları insanlarla dolup taştı. Lefkoşa'da da benzer görüntüler vardı...

Covid-19’la mücadele kapsamında alınan tedbirlerin bir kısmının kaldırılmasıyla birlikte Girne ve Lefkoşa sokakları sanki de salgın bitmiş gibi bir görünüme büründü.

Bazı işyerleri açıldı, kimileri işine gitmek, kimileri ihtiyaçlarını karşılamak için sokaklara dökülürken, kimileri de sırf gezip dolaşmak için sokağa çıktı.

Sokaklarda insan kaynarken, ne yazık ki, birçok kişinin “maske, sosyal mesafe ve hijyen” kurallarını göz ardı ettiği görüldü.

Öte yandan DİYALOG gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı bir bildiri ile KKTC’de yaşayan herkesi Covid-19 kurallarına uymaya davet etti.  Açıklamada ‘maske, mesafe ve hijyen’ kurallarına uyulması istenirken, havanın güneşli olmasını fırsat bilen çok sayıda insan Girne Antik Limanı’nda maskesiz dolaştı. Ayrıca mesafe kurallarına pek uyulmadığı görüldü.

Diyalog muhabirine konuşan bölge esnafı, kurallara uyanların sayısının, uymayanlardan daha az olduğunu belirterek “Bizleri aylarca kapatan ve parasız bırakanların esas yapması gereken, kurallara uyulmasını sağlamak, uymayanları cezalandırmaktır” dedi.