Ülkemizde eşitsizlik pandemi koşullarında daha da fazla göz önüne çıkıyor. Devlet okullarının pandemi nedeniyle kapalı olduğu bugünlerde, özel olarak eğitim faaliyeti yürüten birçok kreş ve okul öncesi eğitim kurumu ders başı yaptı.

Bu kurumlarda küçük çocukların eğitim alması nedeniyle öğretmenler çoğu zaman sosyal mesafelerini de koruyamıyorlar. Böyle bir ortamda hemen hemen tüm kreş ve okul öncesi kurumlarda çalışan öğretmen ve çalışanlara aşı yapılmadığı da biliniyor.

Oysa, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada öğretmenler aşılanmadan eğitimin yüz yüze başlamayacağını açıklamıştı. Hükümet, tüm bunlara rağmen bu sözü yerine getirmeyerek kreş ve okul öncesi kurumlarda görev yapan öğretmenleri büyük risk altına soktu.

Yine konuyla ilgili son alınan Bakanlar Kurulu’nda okul öncesi eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime geçmemesi ve online olarak eğitime devam etmesi gerektiği açıklanırken, hükümet yine buna uymayıp 3 ve 5 yaş arasındaki çocukların eğitim gördüğü okul öncesi kurumların ders başı yapmasına göz yumuyor. İlgili Bakanlar Kurulu kararında sadece 0-2 yaş arasındaki çocukların eğitim gördüğü kreşlerin isteğe bağlı olarak açılabilecekleri ve yüz yüze eğitim yapabilecekleri açıklanmıştı.

Konuyla ilgili olarak eğitim sendikalarından da herhangi bir ses yükselmemesi kreş ve okul öncesi öğretmenleri arasında büyük tepkiye neden oldu.