TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “KKTC’deki tüm vatandaşlar aşılanan kadar da göndereceğiz” dedi.

Başbakanlıktaki törende konuşan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın satır başları şöyle;

*Bugün KKTC’de tarihi bir güne tanıklık yapıyoruz: öyle diyorum, çünkü hem uluslararası anlamda bir dönüm noktasındayız hem de içeride farklı bir ivme kazanmak için hayata geçirdiğimiz bir gündeyiz. Güçlü takip sitemi ile de bunun sonuçlarını alacağız diye düşünüyorum.

*Temaslarımızın tamamı son derece verimli geçmiştir. Bunu samimiyetle ifade ediyorum. Gösterilen misafirperverlik için de herkese teşekkür ediyorum. Heyetimizle birlikte önemli bir istişare toplantısı yaptık. Her anlamda detaylı konuştuk.

*2021 yılı iktisadi mali işbirliği anlaşması, Covid’le mücadele, altyapı yatırımları ekonominin canlandırılması huşuları vardı Kıbrıs sorunu ve Maraş açılımını da masaya yatırdık. İşbirliği ve kardeşliği daha büyük bir boyuta taşıyacak bir çıktı da elde ettik. Şimdiden hayırlı olsun

* Hükümetin kurulması ile birlikte KKTC’de yeni dönemde refah seviyesini yükseltmek için neler yapabileceğimize odaklanmanın vaktinin geldiğini ve hatta geçmekte olduğunu görüyoruz."

*Toplumsal ve siyasi sorunların çözümüne odaklanma vaktidir. 2020 mali yılı kapsamında yaklaşık 1 8 milyar TL’yi aktardık. 540 milyon lirada tamamen yatırımlara odaklı sahaya yansıtılacaktır Şu anda fiilen başlamıştır. Bunlarla birlikte 2020 de 3.6 milyar lira KKTC ye aktarıldı.

*Mali anlamlar dışında DSİ yatırımları enerji milli eğitim bakanlıklar başta olmak üzere diğer kurumlarca sağlanan hizmet ve yatırımlar buna ektir. Lefkoşa 100 yataklı pandemi hastanesi, Covid destek paketleri alt yapı reel sektör yatırımları işbirliğimizin somut çıktılarıdır... Boru hattında onarımları tamamladık ve tarımsal su projesinde de ilerleme sağladık.

* Salgınla mücadelede Türkiye'den 15 buçuk milyon TL değerinde sağlık malzemesi ve gıda malzemesi sağlandı. 40 bin doz aşı da temin ettik. Bugün ikinci bir 40 bin aşıyı gönderiyoruz. 2saate kadar da aşıları getireceğiz… KKTC’deki tüm vatandaşlar aşılanan kadar da göndereceğiz.