Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, günübirlik çalışma ziyareti için KKTC’ye geldi ve finansmana ve uluslararası pazarlara erişim, markalaşma gibi alanlara yönelik çalışmalara başladıklarını bildirdi

Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan günübirlik çalışma ziyareti için beraberindeki bir heyetle bugün saat 11.30’da KKTC’ye geldi.

Konuk Bakan Ruhsar Pekcan’ın heyetinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu TESK Başkanı Pendevi Palandöken, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül, MÜSİAD Başkanı Abdurrrahman Kaan ve TMB Başkanı Mithat Yenigün bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, günübirlik çalışma ziyareti için KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve heyetini kabul etti.

Kıbrıs’ta geçmişten bugüne birçok aşamalardan geçildiğini söyleyen Tatar, Türkiye’nin her alanda desteği ve yol göstericiliğiyle çok mesafeler kat edildiğini belirtti.

Kıbrıs konusunda geliştirilen siyasete değinen Tatar, “Bu siyaset egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki komşu devletin iş birliği… Bizim önerdiğimiz budur” dedi.

Tatar, egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan iki devlet önerilerinin muhalif kesimler tarafından eleştirildiğini, bunun olamayacağının söylendiğini belirterek, “Biz buna inanıyoruz, önerimizi beş artı 1 toplantısında masaya da taşıyacağız” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, Kıbrıs Türk halkının kalkınması, gelişmesine, refah düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmaların başarılı olması dileğine bulunarak, her alanda KKTC’nin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

KKTC’nin ürünlerinin uluslararası pazarlara sorunsuz ulaştırılmasına yönelik adımları değerlendireceklerini söyleyen Pekcan, Türkiye’de ekonomi ve ticaret alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve sivil toplum örgütünün KKTC’de de temsilcilikleri bulunduğunu anımsattı.

İhracatın geliştirilmesi ve ürünlerin uluslararası alanda tanıtılması yönünde çalışılmalar yapılabileceğini söyleyen Pekcan, finansmana ve uluslararası pazarlara erişim, markalaşma gibi alanlara yönelik çalışmalara başladıklarını bu konularla ilgili temaslarda bulunacaklarını ifade etti.

KKTC’nin kalkınması yönünde çalışmalara katkı vermeye hazır olduklarını dile getiren Pekcan, KKTC’nin genç nüfusu, coğrafi konumu, tarıma elverişli bir ülke oluşunun artılarına değindi.

Pekcan, bilişim, sağlık turizmi, enerji gibi alanlarda ortak çalışmalar yapılacağını, katkı vermeye hazır olduklarını kaydetti.