Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda bir görüşme başlayacaksa, egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan egemen eşit iki devlerin işbirliği ile olması gerektiğini vurguladı. Hiçbir zaman dayatma ve empoze bir çözümü kabul etmeyeceklerini vurgulayan Tatar, “Guterres'ten beklentimiz bize hakkımızı vermesi ve adaletli davranmasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yarın Brüksel’de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Tatar, Brüksel’e gitmek üzere bugün adadan ayrıldı. Tatar, ayrılışından önce Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türkünün eşitliğini korumak noktasında çok büyük bir mücadeler verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyleyerek, iki eşit devlet temeli olmadıkça Kıbrıs’ta bir anlaşmanın sağlanamayacağının açık ve net bir şekilde ortaya çıktığını kaydetti. Anavatan Türkiye’nin de bu konuda tam desteğini gördüklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim siyasetimiz kesin ve nettir egemen eşitliğimizin ve uluslararası eşitliğimizin tanınması,Kıbrıs Türk halkının davasında gelinen aşamada KKTC’nin kurum ve kuruluşları ile var olduğu ve olmaya devam edeceği açıktır.

Kıbrıs konusunda bir görüşme başlayacaksa, egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan egemen eşit iki devlerin işbirliği ile olmalı. Hiçbir zaman dayatma ve empoze bir çözümü kabul etmeyeceğiz. Burada milli bir dava vardır bir halkın mücadelesi vardır. Guterres'ten beklentimiz bize hakkımızı vermesi ve adaletli davranmasıdır” dedi.