VAKALARDAN BİRİ BAF HASTANESİNDE YOĞUN BAKIMDA

BAF HASTANESİ İÇİNDEKİ HASTALARLA BİRLİKTE KARANTİNAYA ALINDI

 Kıbrıs Rum Kesimi’nde 5 yeni koronavirüs vakası daha tespit edildi.  Son vakalarla birlikte Güney Kıbrrıs’taki toplam vaka sayısı 26’ya yükseldi.

Vakalardan birinin Baf Genel Hastanesi yoğun bakım servisinde olduğu bildirildi. Son gelişmeler ışığında Baf Hastanesi içindeki hastalarla birlikte 48 saatliğine karantinaya alındı. Hastanenin içinde ve dışında dezenfeksiyon işlemi yapılacağı haber verildi.

5 yeni vakanın 2’sinin bir süre önce İtalya’dan döndüğü, 2’sinin koronavirüs testi pozitif çıkanlarla daha önce temas eden ve gözlem altına olan kişiler olduğu, 1’ininse İngiltere’den gelen akrabaları tarafından ziyaret edildiği kaydedildi.

Rum Sağlık Bakanlığı, Rum yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis’in dün gece açıkladığı önlemlerin devamı olarak seyahat direktiflerini güncelledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre son 14 gün içerisinde Çin’in Hubei eyaleti, İtalya, İran ve Güney Kore’ye seyahat edenler evlerinde veya Sağlık Bakanlığınca gösterilecek yerde doktor kontrolü altında 14 gün zorunlu tecritte tutulacak. Diğer bütün ülkelerden dönenler de evlerinde veya bakanlığın göstereceği yerde telefon aracılığıyla gözlem altında tutulacak şekilde  tecritte kalacak.