Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Kurtuluş Sözmen, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu seçim, ne UBP'nin ne de Ersin Tatar'ın meselesi, bu seçim artık hepimizin meselesi olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Yazılı açıklama şöyle:

“Yeniden Doğuş Partisi olarak Üstlendiğimiz siyasi görev, bugünümüz ve yarınımız için bu seçim büyük önem arz etmektedir. Söylenecek birçok söz var. Ancak gençlik kolları olarak her şeyin yeri zamanı olduğuna inanıyoruz.

Türkiye aleyhine yapılan saldırılara karşı kayıtsız kalamıyoruz.

Milli duruş ve dava uğruna artık çaba harcıyoruz. Bu seçimin kişiler üstü olduğu inancını taşımaktayız. Bu seçim, ne UBP'nin ne de Ersin Tatar'ın meselesi, bu seçim artık hepimizin meselesi olmuştur.

Partimizin, MYK'sı ve Parti Meclisi'nin oy birliği ile almış olduğu karar hassas olduğu kadar önem arz etmektedir. Partimizin organları bu süreçte inisiyatif alması bizi gerçekten çok mutlu etmiştir.

Fakat bazı kesimlerin Türkiye aleyhine söylemler içine girdiğini görüyoruz.

Kimse kusura bakmasın ama bizden Türkiye'nin hassasiyetine kayıtsız kalmamızı beklemesin...

Partimizin kurulduğu günden bu yana Tarihi bir misyon üstelediğinin farkındayız. Bu dik duruş ve vatanlarına sahip çıktıkları için partimiz ve yetkili organlarımızla gurur duyuyoruz.

Kıbrıs davası bize atalarımızdan kalan ebedi mirastır ve öyle kalacaktır.”