Lefkoşa’da meydana gelen Halil İbrahim Mengi cinayetiyle ilgili tutuklanan C.O ve S.C yeniden mahkemeye çıkarıldı, iki zanlı aleyhine 8 gün tutukluluk emri verildi.

Kan donduran cinayetin detayları da ortaya çıktı.

Polisin evde yaptığı incelemelerde çamaşır makinesinin arkasına gizlenmiş 1 adet 44 cm tahta saplı keser ve 1 adet 30 cm İngiliz anahtarı bulundu.

Olay günü maktulün, banyo odası içerisinde kafasına almış olduğu darbeye müteakip yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Polisin evde gerçekleştirdiği detaylı incelemelerde evin salon, mutfak, koridor ve banyo odalarında birçok kan örneği bulundu.

Yine mutfakta  bulunan çöp naylonu içerisinden Halil İbrahim Mengi'ye ait ait kafatası parçası olduğuna inanılan kemik parçası ile yerde maktule ait olduğu düşünülen kanlı saç örneği bulundu.

Ayrıca çamaşır makinesi içerisinde üzerinde kan lekesi tespit edilen kadın kıyafetleri tespit edildi.

Dairenin salonunda tespit edilen zanlıların üzerlerinde kan lekesi olduğu için şüpheli olarak tutuklandıkları kaydedildi.

Zanlıların doktor kontrolünden geçirildiği, zanlı S.C’nin sağ kulağında sert bir cisim tarafından alınan darbeden kaynaklanan bir kesik tespit edildiği belirtildi.

Konuşma ve işitme engelli zanlı C.O'nun polise verdiği beyanda maktul Halil İbrahim Mengi tarafından cinsel tacize uğradığını belirttiği kaydedildi.