Kedilerin sahiplerine karşı kayıtsız olmadığı ve tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşadıkları ortaya çıktı

Brezilya'da 130 kedi ve kedi sahibi üzerinde yapılan araştırma, kedilerin sandığımız kadar umursamaz olmadıklarını ortaya çıkardı. Araştırma, her 10 kediden 1'inin yalnız bırakıldığında sorunlu davranışlar sergilediğini ortaya çıkardı. Bu davranışlar; saldırganlık, depresyon ve dışkılama. Kaygı problemi, evde tek evcil hayvan varsa ve oyuncakları yoksa ortaya çıkıyor.

Kedilerin sahiplerine karşı kayıtsız olmadığı ve tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşadıkları ortaya çıktı.

Brezilya'da yapılan bir araştırma, evde yalnız olan veya oyuncakları olmayan her 10 kediden 1'inin olumsuz tavırlar sergilediğini ortaya çıkardı.

Ayrıca kedilerin yaşadıkları evde hiç kadın yoksa, iki kadın varsa ya da yetişkin olmayan sahipleri varsa kaygılarının daha da arttığı ortaya çıktı.

Bildirilen davranışsal sorunlar arasında saldırganlık, depresyon, aşırı bağırma ve uygunsuz dışkılama ve idrara çıkma yer alıyor.

Araştırmacılar, kedilerin sandığımız kadar umursamaz olmadıklarını ve sahipleriyle derin bağlar kurabileceklerini söylüyor.

Araştırmacılar, kedilerin yüzde 13.5'inin terk edilme ile ilgili sorunlara ilişkin kriterlerden en az birini sergilediğini buldu.

Anket ayrıca 30 kediden 20'sinin yıkıcı davranışlar ve diğer sorunlu davranışlar veya zihinsel durumlar sergilediğini gösterdi.

Bunlar arasında aşırı seslendirme (30 kediden 19'u), uygunsuz idrara çıkma (18 kedi), depresyon-ilgisizlik (16 kedi), saldırganlık (11 kedi), ajitasyon-kaygı (11 kedi) ve uygunsuz dışkılama (7 kedi) vardı.