Hasan Karlıtaş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Dünyanın her yerinde gözbebeği gibi korunan tarihi eserlere, bizde beton döküp, bayrak dikildi” ifadelerine yer verdi.

Konunun bayrağa saygı ile alakası olmadığına vurgu yapan Karlıtaş, yasaların herkese eşit uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

İşte o paylaşım.

“Bunu da gördük. Hiç bir izin alınmadan, Dünyanın her yerinde gözbebeği gibi korunan tarihi eserlere, bizde beton döküp, bayrak dikildi.  Yasa gereği, Anıtlar Yüksek Kurulu onayı olmadan, eski eser alanına böyle birşey yapılması mümkün degildir. Yasalar herkese eşit uygulanmalıdır. Konunun bayrağa saygı ile alakası yoktur.  Bayrak dikmenin de bir kanunu esası var. Konu, AYK onayı olmadan, kural tanımama zihniyeti ve tarihi esere verilen zarardır. Dünyanın hiç bir çağdaş  ülkesinde,  tarihî surlara, eserlere gelişi güzel uygulama yapılamaz, beton dökülemez... Yasal izin ve onay olmadan, Tarihi eserlere beton döküp bayrak dikmek sizi bayraksever yapmaz,  tam tersi tarihi geçmişe ve vatana zarar veren duruma düşürür...

Yer : Tarihi Mağusa Venedik Surları”