Sağlık Bakanı Üstel, 18 – 40 yaş arasında aşıya olan ilginin azaldığını fakat bulaşın yine aynı yaş aralıklarında yükseldiğini ifade etti. Üstel ayrıca, Üst Komite kararlarının bugün güncelleneceğini, kapalı alanlara girişlerde test şartı getirileceğini ve denetimin arttırılacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı Ünal ÜstelKıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına telefonla bağlanarak, artan vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Program sunucusu Altıner’in, artan vakalarla ilgili “kötü durum” yorumuna “Kötü diye bir şey yok, olabilir 100’leri göreceğiz” şeklinde yanıt veren Bakan Üstel, “Bulaş yayılmadan önünü nasıl alabiliriz diye uzun bir süredir çalışmalarımız sürüyor. Hem sağlık çalışanlarımız hem de polisimiz büyük özveriler gösteriyor. Fakat öte yandan da bu virüs, dünyada mutasyona uğramaya devam ediyor” dedi.

Üstel, Delta varyantının, diğer mutasyonlara oranla daha bulaşıcı olduğunu ifade etti.

Göreve geldikleri günden bu yana, halk sağlığını korumak ve ekonomik çarkları çevirmek adına çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Üstel, “Ekonomik çarkları çalıştırmak için de çalışma hayatını insanımıza kazandırıyoruz” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası