North Cyprus UK

North Cyprus UK, cenazeleri haftalardır KKTC’ye gönderilmek üzere İngiltere’de bekletilen Kıbrıs Türk vatandaşlarının isimlerine ulaştı.

Cenazelerden altısı kargo ile Ercan Havalimanı’na varacak, on ikisi ise yolcu uçağı ile İstanbul’a, ardından cenaze araçlarıyla Mersin Uluslarası Limanı’na ve oradan da Gazimağusa Limanı’na gelecek.

Yolcu uçağı ile gelecek 6 cenaze bugün 21:15’te Ercan Havalimanı’na varacak, Mersin’den gelecek 12 cenaze ise Pazar günü sabah saatlerinde Gazimağusa Limanı’na ulaşacak.

18 cenaze arasında 10 erkek ve 8 kadın var. Merhumlardan 7’sinin Covid-19 nedeniyle, diğerlerinin ise normal sebeplerden hayatlarını kaybettikleri kaydedildi.  

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre bu gece 21.15’te Ercan Havalimanı’nda olması beklenen uçak, 155 yolcu ve 6 cenaze taşıyacak.

Defin İşlemi...

Kuzey Kıbrıs’a bu gece varacak 6 cenaze bu gece defnedilecek; yarın varacak 12 cenaze de hiç bekletilmeden, doğrudan defnedileceği iddia edilirken, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, İngiltere’den gelecek cenazelerin bakanlıklardan yapılan son değerlendirmeler ışığında yarın defnedileceğini açıkladı. Harmancı, “bakanlıklarda yapılan son değerlendirmede görüş, defin işlemlerinin tümünün yarın yapılmasında bir sakınca olmayacağı yönündedir” paylaşımında bulundu.

Bu gece Ercan Havaalanı’na varacak cenazelerin isimleri:

Erbal Kemal
Erbay Kemal
Nefuk Orhan Kalkun
Şefika Fehim
Suzin Topal
Refika Kadir

Yarın Gazimağusa Limanı’na varacak cenazelerin isimleri:

Salim Hasan 
Mehmet Sarı
Leyla Hasan Mustafa
Emete Mustafa
Ahmet Fikri
Adile Misivi
Orhan Misivi
Mustafa Enver
Ayten Derviş
Şonya Kaygan
Hakan Seyyar
Hasan Zort

Fotoğraf: Hürriyet