KIBRIS gazetesinden Mehmet KARA ve Doğan SAMER’in haberine göre, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte itfaiye ekipleri yangından yangına koşuyor. Her yıl ülkemizde çıkan onlarca yangın, büyük zararları da beraberinde getiriyor. Ülkemizde yerleşim yerlerinin en büyük sıkıntılarından biri çöplük yangınları olmaya başladı. Yangınlar çevre sorununa neden olduğu gibi arazi ve orman yangınlarına da davetiye çıkarıyor.

2021 yılı içerisinde çeşitli bölgelerde yerel yönetimlerin sorumluluğunda bulunan çöplüklerde çeşitli nedenlerle başlayan yangınların, arazilere sirayet etmesi sonucu biçilmemiş ekin, anız, ormanlık alan, kuru ot ve çok sayıda balyanın yanarak milli servetin yok olmasına sebep oldu.

KIBRIS muhabirinin derlediği bilgilere göre, yıl içerisinde belediyelerin sorumluluk alanlarında bulunan çöplük alanlardan başlayarak çevre araziye sıçrayan toplam 10 yangın meydana geldi.

Bu yangınlarda yaklaşık 300 dönüm biçilmemiş ekin, 800 dönüm anız, 200 dönüm ormanlık alan, 8 dönüm kuru ot ve 152 adet balya yandı.

Yangın açısından oldukça riskli bir dönemi yaşadığımız bu günlerde belediyelerin de daha duyarlı olması gerekiyor. 10 çöplük yangını meydana geldi Çöplük kaynaklı yangınların çevreye sirayet etmesi sonucu; Alayköy çöplüğünde 3, Beyarmudu çöplüğünde 2, Kırklar’da, Akdoğan’da, Güngör’de, Paşaköy ve Gazimağusa çöplüğünde 1’er kez yangın çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız…. https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/insan-eliyle-cevre-felaketicopluk-yanginlari-h115334.html?fbclid=IwAR3KvLD0AffBnl2yi8SisbWlMQBib_m56E39yB41uPOhm1iEtl1i7xUOxcg