CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, toplumun sağlığının, ülkenin geleceğinin tehlikeye atıldığını, sadece kararlarıyla değil yapmayı beceremedikleriyle birlikte hükümetin ülke için tehlike olduğunu açıkladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karantinasız girişlerin üçüncü günü olduğunu ve yaşanan fiyaskoların bininin bin para olduğunu açıkladı.

Hükümetin toplumun sağlığını, ülkenin geleceğini tehlikeye attığını belirten İncirli, UBP-HP hükümetinin yalnız aldıkları kararlarla değil yapmayı beceremedikleriyle birlikte bu ülke için tehlike olduğunu aktardı.

“FİYASKONUN BİNİ BİR PARA”

İşte Dr. Sıla Usar İncirli’nin ilgili paylaşımının tam metni:

“Önce ülkelerin risk durumunu görmezden gelerek tek PCR+ karantinasız giriş kararı aldılar. Sonra kararlarını çift PCR uygulamasını genişletme yönünde değiştirdiler. Aylardır PCR kapasitenizi artırın (cihaz, kit, personel), yeniden açılmanın güvenliği PCR kapasitesine bağlı dedik nerdeyse her gün, belki de bin defa.

Mecliste, medyada uzun uzun anlattık. Hükümet kit sıkıntımız yoktur, personel sıkıntımız da yoktur, cihazlarımız yeterlidir dedi her seferinde. Rakamlar havada uçuştu. Sn. Tatar günlük PCR kapasitemiz 300’dür dedi, Sn. Pilli 800-900 yapabiliriz, her an 5000 PCR test kapasiteli laboratuvar kurabiliriz dedi. 5000 adet test kitimiz olduğunu söylediler. Günlük PCR test kapasitesi ülkeye günlük giriş sayısını belirleyecek, hesabınızı ona göre yapın dedik. Gülücükler eşliğinde her şey hazır dediler. PCR sonucu çıkana kadar insanlar nerede bekleyecek, gittikleri yerde nasıl denetlenecek, organizasyonlar yapıldı mı diye sorduk. Merak etmeyin her şey tamam dediler.

Bugün üçüncü gün ve yaşanan fiyaskonun bini bir para. PCR testlerinde fiyasko, karantina uygulamalarında fiyasko, neler neler. Döndüler PCR sonucu çıkana kadar karantina kararı aldılar. Her an değişen, bir türlü uygulanmayan kararlarla insanları endişeye sevk ettiler.

Toplumun sağlığını, ülkenin geleceğini tehlikeye attılar. Yalnız aldıkları kararlar değil yapmayı beceremedikleriyle birlikte bu hükümetin bizatihi kendisi bu ülke için tehlikedir. UBP -HP hükümeti bu süreci yönetemedi. Çünkü hükümet edenler ne yaptıklarının farkında değil. Hatta ne yaptıklarına dair ufacık bir fikirleri dahi yok”.