Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, son günlerde artan Covid 19 vaka sayılarına dikkat çekerek, 25 Mart’ta yaşananların benzerinin yine yaşanmaya başladığını ve hükümetin tüm uyarılara rağmen halk sağlığını ve sağlık çalışanlarını tehlike attığını bildirdi.

Hükümetin bu süreçte pandemi hastanesi yapmadığını, yeni yatak ve yoğun bakım sayısını gerçekte artırmadığını ifade eden Dr. İncirli, “Liderlik yok, güven yok, strateji yok. Anlamıyorsunuz, yapamıyorsunuz. En azından girişleri takip edebileceğiniz kadarıyla sınırlayın ve süratle hazırlıkları bitirin. Aşıyı bekleyecek durumda değil hiçbir ülke. Covid-19 ile bugün savaşmalıyız” dedi.

İşte ilgili açıklamanın tam metni:

25 Mart’ın dejavusu yaşanıyor

“Covid-19 salgınından ilk söz ettiğimizde ve hazırlık yapın diye uyardığımızda “inşallah bize gelmeyecek” dediniz. Tam da beklendiği gibi kısa süre sonra bir uçakla virüs ülkeye geldi. Erken kapanma, halkın etkin katılımı ve sağlık çalışanlarının özverili gayretleri ile günlük yeni vaka sayısı kontrol altına alındı. “Sıfır vakaya ulaştık, dünya çapında başarı elde ettik, koronayı bitirdik” dediniz. Salgının bitmediğini, ekonominin toparlanması için zaruri olan yeniden açılma sürecinde temaslı takibinin çok daha önem kazanacağını, bunun için yatırım ve hazırlık yapılması ve sağlıktaki eksikliklerin artık tamamlanması gerektiğini söyledik. “Hazırız” dediniz.

Oysaki değildiniz. Ülkeye girişlerde ya da güneye geçişlerde PCR örnekleri alınırken hem sağlık çalışanlarına hem de insanlara eziyet çektiriyorsunuz. Temaslı takiplerinde güven vermiyorsunuz. Her geçen gün yeni vaka sayısı artıyor. PANDEMİ HASTANESİ YAPMADINIZ, YAPACAĞINIZ DA YOK ZATEN. YENİ YATAK VE YENİ YOĞUN BAKIM YATAĞI SAYISINI GERÇEKTE ARTIRMADIĞINIZ İÇİN DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NİN SERVİSLERİNİ BİR BİR İŞGAL EDİYORSUNUZ. 25 Mart’ta yaşananların benzeri yaşanıyor sağlıkta şimdi.

DEJAVU, kötü bir dejavu. Bütün uyarılara rağmen halkın ve sağlık çalışanlarının güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Covid için ayrılan yataklar şimdiden doldu. Yarın ne yapacaksınız? 10 gün sonra ne yapacaksınız? Covid dışı hastaların tedavilerini nasıl organize edeceksiniz? Ülkeye girişler arttıkça temaslı takipleriyle nasıl başa çıkacaksınız? Yerel bulaşı nasıl tespit edeceksiniz? Liderlik yok, güven yok, strateji yok. Anlamıyorsunuz, yapamıyorsunuz. En azından girişleri takip edebileceğiniz kadarıyla sınırlayın ve süratle hazırlıkları bitirin. Aşıyı bekleyecek durumda değil hiçbir ülke. Covid-19 ile bugün savaşmalıyız.”