İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı gün kaldı. 18 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde oy verme işlemi saat 08.00’de başlayacak ve saat 18.00’da sona erecek.

İlk tura göre seçmen sayısında artış yaşandı.

Pandemi gölgesinde gerçekleştirilen birinci tur seçimlerinde uygulanan kurallar, ikinci turda da geçerli olacak.

İkinci turda yarışacak adaylar seçim çalışmalarını hızlandırırken, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim takvim süreci de işlemeye devam ediyor.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikici turunda yarışacak olan Ulusal Birlik partisi adayı Başbakan Ersin Tatar ile Bağımsız aday Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

BRT’de dün başlayan propaganda konuşmaları 17 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Yüksek Seçim Kurulu da bugün yaptığı 31 numaralı duyusunda, 18 Ekim Pazar günü yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde, seçmenlerin 11 Ekim’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve halk oylamasında oylarını kullandıkları sandıklarda oyunu verebileceklerini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu ayrıca 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçimindeki seçmen sayısını 199 bin 29 olarak açıkladı. İlk tura göre seçmen sayısında 72 kişilik bir artış meydana geldi.

Yüksek Seçim Kurulu, 32 numaralı duyurunda ise 18 Ekim Pazar günü yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimindeki seçmen sayılarının ilçelere göre dağılımını belirtti.

Öte yandan Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partiler de seçime yönelik tavırlarını netleştirdi.Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Toplumcu Demokrasi Partisi ikinci tur seçimlerinde Bağımsız aday Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Yeniden Doğuş Partisi ile Demokrat Parti de UBP Adayı Başbakan Ersin Tatar’a destek verecek.

Halkın Partisi ise seçmenini serbest bıraktı. (BRT)