Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs konusu, Pandemi süreci ve gündemdeki konuları değerlendirdi.Özyiğit, ülkede yaşanan ekonomik krize ve vatandaşların mağduriyetine dikkat çekerek, hükümetin bu konuda görev ve sorumluluklarını yerine getiremediğini savundu.

Tüm sektörlerin zorda olduğunu, restorancılar ile taşımacıların ‘battık ama bizimle ilgilenen yok’ dediklerini dile getiren Özyiğit, hükümetin daha fazla geç kalmadan sektör temsilcileri ile görüşerek adımlar atması gerektiğini kaydetti.

Cemal Özyiğit, parti olarak yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik 54 maddelik kapsamlı bir öneri paketi hazırlayarak açıkladıklarını belirterek, önlem almakta yetersiz kalan hükümetin sunulan görüş ve önerilere de kulak tıkadığını, bunun sonucunda da sorunların arttığını söyoledi.

Ülkede çok zor günlerden geçildiğini, var olan sorunların pandemi nedeniyle katlanarak büyüdüğünü de dile getiren Özyiğit, “UBP-DP-YDP azınlık Hükümeti sorunların çözümüne yönelik yetersiz kaldı” dedi.