Tezay Zayımlar, en büyük hayali olan Lefke El Sanatları ve Lezzetleri Pazarı’nı hayata geçirerek, kendi el emeği göz nuru ürünlerini satıyor

EL İŞİ DE VAR, KIBRIS LEZZETLERİ DE…Lefke El Sanatları ve Lezzetleri Pazarı sahibi Tezay Zayımlar’ın işyeri, Gemikonağı girişinde “Küçük Liman” yanında bulunuyor. İşyerinde Lefkara, Koza, folklor kıyafetleri, maça süpürgesi, sele-sepet ile el yapımı sirke, macun, limonata, turşu, pastelli ve benzeri Kıbrıs kültürüne ait ürünler yer alıyor. Farklı el işleri yapmayı çok sevdiğini anlatan Zayımlar, bölge okullarındaki öğrencilerin bindallılarını kendisinin yaptığını söyledi.

Ahmet İLKTAÇ

Gemikonağı’nda “Küçük Liman”ın yanındaki çocukluk hayali dükkânında Kıbrıs kültürüne ait eşya ve yiyecekler satan Tezay Zayımlar, üretmeyi çok sevdiğine, toplum olarak üretmemiz gerektiğine dikkat çekti.

Küçük ama sevimli dükkânında Kıbrıs kültürüne ait yiyecek ve eşya adına hemen hemen her şeyi müşterilerine sunan Zayımlar, tamamen kendisine ait el emeği ve göz nuru ürünler üretip satarak kültürümüzü tanıtıp yaşatmanın yanında ülke ekonomisine ve ülke turizmine büyük katkı yapıyor.

Farklı farklı el işleri yapmayı çok sevdiğini belirten Zayımlar, bölge okulları için bindallılar da dikiyor.

Zayımlar: Bu dükkân hayalimdi

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Lefke El Sanatları ve Lezzetleri Pazarı sahibi Tezay Zayımlar, Gemikonağı girişinde “Küçük Liman” yanında bulunan işyerini Ocak ayında çalıştırmaya başladığını söyledi.

Zayımlar, işyerinde Kıbrıs kültürüyle ilgili her şeyin bulunabildiğini dile getirdi. İşyerinde Lefkara, Koza, folklor kıyafetleri, maça süpürgesi, sele-sepet ile el yapımı sirke, macun, limonata, turşu, pastelli ve benzeri Kıbrıs kültürüne ait ürünlerin yer aldığını kaydeden Zayımlar, ürünlerin tümünün kendisinin el emeği göz nuru olduğunu belirtti.

Zayımlar, Kız Meslek Lisesi mezunu olduğunu ve en büyük hayalinin Kıbrıs kültürüne ait ürünlerin satıldığı bir dükkânı olması olduğunu dile getirdi. “Kısmet bu zamanaymış” diyen Zayımlar, toplum olarak kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak istediğini ifade etti.

Zayımlar, müşterilerinin daha çok turist, yerli halk ve öğrenciler olduğunu söyledi. Farklı el işleri yapmayı çok sevdiğini anlatan Zayımlar, bölge okullarındaki öğrencilerin bindallılarını kendisinin yaptığını kaydetti.

Tezay Zayımlar, kozadan bindallıları olduğunu söyledi ve konuşmasına şöyle tamamladı:

“Bir şeyi yapmadan önce araştırmasını yaparım. Daha sonra kafamda tasarlar ve hayata geçiririm. Üretmeyi çok seviyorum. Toplum olarak çok daha fazla üretmemiz gerekiyor”.