Teknecik Elektrik santrali beketme tankına giren kaplumbağayı, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ekipleri kurtardı. 

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti'nin paylaşımı şöyle;

Kıb-Tek ile kaplumbağalar için Teknecik santralinin bekletme tankına ara sıra kaplumbağa girdigine rastlıyoruz. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu doğa sever personeli böyle durumlarda bizi arıyor ve serbest bırakmadan önce kayıt, ölçüm, markalama gibi standart uygulamalar sayesinde koruma çalışmalarımıza destek oluyorlar. Bugüne kadar rastladığımız tüm kaplumbağalar hiçbir zarar görmemiş, sağlıklı ve doğrudan salıverilmeye uygun bulunmuştur. Dünkü ise sadece 24 cm kabuk uzunluğuna sahip bu küçük yavru yeşil kaplumbağaydı. Markalama için çok küçük olduğundan, markalanmadan en yakın kıyıdan serbest bıraktık. Bu vakalardan bizi haberdar eden ve Alagadi çevresindeki sularda sahili kullanan kaplumbağalar hakkında bilgi edinmemizi sağlayan KIB TEK personeline sabrı ve ilgisi için çok teşekkür ederiz.

Hamd in hand with Kıb-Tek for turtles

Now and again a turtle gets into the holding tank of Teknecik power station and the staff kindly call SPOT team to record, measure, tag and release. In all cases the turtles have been found unharmed and in good health and so suitable for direct release. Yesterday it was this tiny juvenile green turtle just 24 cm carapace length. It was a bit small for tagging and we released it directly from the shore nearby. Big thanks to the KIB TEK staff at the station for keeping us informed of these cases and offering the opportunity for us to learn about the turtles using the coast in the waters around Alagadi.