Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, atık su arıtma tesisi yanında idari bina, rehabilitasyon bölümü ve doğal yaşam alanları olarak 3 bölümden oluşan hayvan barınağı, çevre düzenleme işinden sonra hizmet vermeye hazır hale gelecek.

 

576 metrekarelik  rehabilitasyon bölümü, her biri yaklaşık 150 metrekare telli ve kısmi kapalı açık alandan oluşan 20 adet yaşam alanı ve 57 metrekarelik servis alanı olacak barınakta doğal yaşam alanları 450, rehabilitasyon bölümü 96 hayvan kapasitesine sahip olacak.

 

Gazimağusa Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla inşa ettiği barınağın kapasitesi ihtiyaca göre artırılabilecek.

 

Köpeklerin kontrol altına alınabilmesi için tıbbi müdahale yapılabilecek altyapı da sağlanıyor. Bir ay içinde tamamlanması planlanan barınak hizmete girene kadar geçici olarak düzenlenen barınakta, acil yardıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve yavru köpeklerin bakımı yapılırken, kentten toplanan köpekler bu alanda barındırılıyor.

 

Barınakla ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı açıklamada, doğal yaşam alanları ve rehabilitasyon bölümü ile birlikte hizmete girecek barınakta havyaların gerektiği gibi barınabileceğini söyledi.

 

Halen hizmet vermeye devam eden geçici barınakta 205 hayvanın bulunduğunu, Halkla İlişkiler’deki şikayet kayıtları, Polis Müdürlüğü ve Veteriner Dairesi’yle yaptıkları istişareler sonucunda kentte 200 civarında daha başıboş köpek olduğunu düşündüklerini belirten Arter, hedeflerinin tüm başıboş köpekleri barınağa toplamak olduğunu kaydetti.

 

Sokak hayvanlarının tamamen kontrol altına alınabilmesi için gerekli donanım ve teçhizata sahip olacak ekiplerin köpekleri insanların yaşam alanlarından toplayacağını söyleyen Arter, barınak bitmeden önce geçici olarak düzenledikleri yerde yiyecek, içecek sağladıklarını ve veteriner kontrolünde köpeklere baktıklarını söyledi.

 

Arter, veterinerler tarafından uygulanmaya başlanan çipli sistemin sokak köpeklerinin azalmasında önemli bir etken olacağına inandığını belirtti.