Hasan Sarpten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Biyologlar Derneği’nin olağan genel kurulunun gerçekleştiğini ve kendi isteğiyle Biyologlar Derneği Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrıldığını açıkladı.

Sarpten'in söz konusu paylaşımı şöyle:

"Her son yeni bir başlangıçtır....

Bugün gercekleşen, Biyologlar Derneği’nin XXII. olağan genel kurulu benim için önemli bir dönüm noktası oldu. Genel kurul sonrası, uzun süredir yürutmüş olduğum görevlerimden kendi isteğimle ayrılmış bulunuyorum. Böylece, 4 yılı başkan olmak üzere 15 yıldır sürdürdüğüm yönetim kurulu üyeliği görevim sonlandı.

Hayatımın her kademesinde örgütlülüğe inanmış biri olarak başta derneğin, sonra da kendimin yenilenmesi için gerekli olduğuna inandiğım için boyle bir karar aldım. Çünkü, biliyorum ki her son yeni bir başlangıçtır ve önemli olan ne olduğunuz değil, ne yaptığınızdır. Bu vesileyle, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde görevimi çogunluğu kadınlardan ve gençlerden oluşan yeni bir yönetime görevimi devretmiş olmanın gururunu yaşadığımı da vurgulamalıyım.

Biyoloji; insanın yaşadığı doğayı evi olarak, doğaya yapılan müdahaleleri de kendi sorunu olarak gören bir bilim dalıdır. Biyolog ise doğa bilinci oluşturmada biyolojinin gücünü göstermeyi amaçlayan sıradan bir bireyden başka bir şey değildir. Bu bilinçle, biyologlar olarak bizim işimiz, doğa söz konusu olduğunda etik bir kavram olarak 'sorumluluk' gösterebilmektir.

Biyologlar Derneği, bu sorumluluktan hareketle ve örgütlülüğe olan inancımla ömrümün ilk gençlik yılları ile son gençlik yılları arasında kalan zaman diliminde benim her şeyim oldu. Aradan geçen zamanda ben de derneğimle birlikte büyüdum ve geliştim. Öyle ki, 15 yıllık bu süre ömürümün sadece en güzel değil, en anlamlı ve en verimli kısmını oluşturmaktadır. Bu sureçte, dernek olarak neler başardığımızı burada anlatabilmem pek mümkün değil.

Bu ülkede, 20 yıl önce ‘‘biyolog’’ kelimesinin anlamı dahi bilinmiyordu. Oysa bugün Biyologlar Derneği, her zaman doğadan yana taraf olan bilimsel ve tutarlı tavrıyla toplumda değer gören saygın bir sivil toplum örgütü olarak ekoloji alanında otorite bir kuruluş haline dönüşmüştür. Bunun yanında, derneğimiz tüm engellemelere rağmen

Avrupa Ülkeleri Biyologlar Birliği'nin asli üyeligine de kabul edilmiştir. Tüm bunların gerçekleşmesinde katkı sağlamanın verdiğı haz benim için paha biçilmezdir.

Şüphesiz ki, toplumda ekolojik hassasiyetleri artırmaya ve ülkeyi yönetenlerin doğa unsurunu dikkate alarak hareket etmesini sağlamaya yönelik çabam durmaksızin sürecektir. Yarından sonra yeni hedefler ve fikirlerle, farklı şekillerde ve projelerde ama her zaman aynı doğrultuda yürümeye devam edeceğim. Biliyorum ki, bu uğurda atılacak daha çok adım, yürünecek daha çok yol var.

Son olarak, farklı dönemlerde dernek yönetim kurulunda görev yaptığım tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Bundan sonra dernek yönetiminde olmasam da aktif bir üye olarak yarınlara yaşanabilir bir ülke bırakabilmek adına görevi devralan arkadaşlarıma her türlü desteği vermekten ve elimden gelen katkıyı koymaktan asla geri durmayacagımı da belirtmek isterim."