KKTC İngiltere Eğitim Kültür Ataşesi Metin Harper, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda İngiltere’den Ercan’a uçuşta (120£-200£) civarında ücret ödeyerek PCR yapıldığını işaret ederek, bununla ilgili olarak birçok şikâyet telefonu aldığını bildirdi.

Harper, bugün yaptıkları temaslar neticesinde Pegasus ve THY' na NHS PCR raporlarının 0-120 saat (negatif) sunulması durumunda vatandaşlarımız bu külfetten kurtulacaklarını belirtti.

Harper’in önemli başlığıyla yaptığı duyurunun tam metni:

Önemle Duyurulur:

İngiltere'den Ercan'a uçuşta (120£-200£) civarında ücret ödeyerek PCR Testi yapılmaktadır. Bununla ilgili haklı olarak birçok şikayet telefonu alıyordum.

Bugün yaptığımız temaslar neticesinde Pegasus ve THY' na NHS PCR raporlarının 0-120 saat (negatif) sunulması durumunda vatandaşlarımız bu külfetten kurtulacaklardır.

Not:NHS semptom göstermeden test yapmasa da bölgelere göre farklılık olduğu bilgisine de ulaştım. Dolayısıyla NHS testi yapabilen kabul görecektir.

Haftasonu olmasına rağmen ulaştığım ve anında çözüm üreten Sn.Ali Çaygür Sn.Ramadan Beysun ve Sn.Mustafa Sofi'ye çok teşekkür ederiz.

Metin Harper

İngiltere Eğitim Kültür Ataşesi