Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros, İngiliz Yüksek Komiseri Stephan Lillie ile yaptığı görüşmede Birleşik Krallıkta eğitim gören Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğrencilerin statü değişikliğine dair detayları öğrenme fırsatı bulduğunu açıkladı.

Fikri Toros, bu bilgileri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.

İşte ilgili açıklama ve yer alan bilgiler:

2021 ve 2022 kayıtlı öğrenciler Brexit’ten etkilenecek

““CTP Dış İlişkiler Sekreteri olarak, İngiliz Yüksek Komiseri Sayın Stephen Lillie ile bu sabah biraya gelerek güncel konulara dair bir görüşme gerçekleştirdim.

Gündem konuları arasında, Birleşik Krallıkta eğitim gören Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğrencilerin statü değişikliğine dair detayları öğrenme fırsatı buldum.

Brexit sonrasında, Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşlarının “home student” statüsünden alınmaları ve diğer ülke vatandaşları ile eşit olarak “international student” statüsüne getirilmeleri kararlaştırılmıştır.

Halen üniversite eğitimine devam etmekte olan bir Kıbrıslı öğrenci, mezun olana kadar bu yeni uygulamadan etkilenmeyecektir.

Mezuniyet sonrasında lisans üstü bir kurs alacak olanlar, o aşamada bu uygulamadan etkileneceklerdir.

2020-2021 akademik yılı için bir Üniversiteden kabul almış olan Kıbrıslı öğrenciler de bu uygulamadan etkilenmeyecektir.

İngiliz vatandaşı olan ve/veya İngiltere’de ikamet eden bir Kıbrıslı öğrenci, bu uygulamadan etkilenmeyecektir.

2021-2022 akademik yılı için kayıt yaptıracak olan Kıbrıslı öğrenciler, bu karardan etkileneceklerdir...”