“Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü” etkinliği büyük ilgi ve destek gördü

Hasan KARLITAŞ

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği (GÜKMİYAD) tarafından altıncısı düzenlenen “Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü” etkinliği büyük katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe, KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve Güzelyurt milletvekili Hasan Büyükoğlu da katıldı. Dernek Başkanı Berk Büyükoğlu ve Genel Sekreteri Batuhan Beyatlı tarafından yapılan konuşmalarda Güzelyurt’un turizm potansiyelinin artırılması, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması, bisiklet yollarının ve bisiklet kullanımının önemi vurgulandı.


Polili: Bisiklet kullanımı teşvik edilmelidir
GÜKMİYAD Yönetim Kurulu üyesi Enver Polili, NORTH CYPRUS UK Gazetesi’ne konuştu.

Polili, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğin, Güzelyurt terminalinde başladığını söyledi.

Önceden planlanan güzergahta belirlenen tarihi ve kültürel yapıtlarıda kısa molalar verilerek, rehber eşliğinde katılımcılara eserler hakkında bilgi verildiğini belirten Polili, yaklaşık bir saat süren bisiklet turunun ardından Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nin karşısındaki havuzlu meydanda kültür günü etkinliği yapıldığını ifade etti.

Polili, alanda kurulan stantlarda Kıbrıs kültürünü yansıtan yiyecek ve içeceklerin sunulduğunu belirterek halk dansları gösterilerinin katılımcılara ve turistlere güzel, eğlenceli ve değerlerimizi yansıtan bir ortam sağladığını vurguladı.

Polili, şöyle dedi:

“GÜKMİYAD olarak amacımız hem insanları bisiklet kullanımına teşvik etmek hem de kültürel değerlerimizi yansıtarak insanların bölgemizin güzelliklerini keşfetmelerini sağlamak ve dolaylı olarak da bölgemize ekonomik anlamda katkı sağlamaktır. Derneğimizin ilerideki hedefleri arasında çevre alanlarında faaliyet yürütmek, tarihi ve kültürel yapıtların bakımı ve onarımı için projeler hazırlamak yer almaktadır”.