Akademisyen Hasan Güngör, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İşe yarayacak tek şey sağlıkçıların krizi atlatmak için önerdikleri önlemlerdir, gerisi de teferruattır” ifadelerine yer verdi.

Hasan Güngör’ün paylaşımı şöyle:

“Yazmayım diyorum ama olmuyor artık !!! Herkesin kendine hatırlatması gereken önemli bir nokta var. Hatta bunu ara ara mırıldanıp hiç unutmamak gerekiyor. Yaşadığımız kriz ekonomik bir kriz değildir. Yaşadığımız kriz ekonomik sonuçları olan bir sağlık krizidir. Dolayısıyla da ekonomik düzenlemeler veya müdahalelerle krizin esasında hiçbir sonuca varamazsınız. Herkesin uzman kesildiği  ekonomik önlemler uygulayan gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde tek hedef sağlık krizinin ekonomik sonuçlarını hafifletmeye dairdi. Ancak tüm bu müdahalelere rağmen sağlık krizi kötüleşmeye devam etmektedir. Hem vaka sayısı hem de ölüm sayısı hızla artmaktadır. İnsanların sosyokültürel düzeylerine vurgu yaparak yapılan eleştiriler de son derece mesnetsizdir. Bu kriz bize medeniyet ve gelişmişlik düzeyi son derece yüksek olan toplumların da dizlerinin üzerine çökebildiğini göstermiştir. Hani onlar hep çok bilgili, hep çok kültürlü, her şeyin doğrusunu bilenlerden oluşan bir toplumdular ya, o kültürel derinlik ve zenginlik de pek bir işe yaramadı.

Bütün bunlara niye mi dikkatinizi çekmeye çalışıyorum ? Çünkü hem siyasi düzeyde, hem de sosyal düzeyde yapılan tartışmaların büyük çoğunluğu bu krize dair değil. Bu kriz doğası gereği sağlık temellidir. Ekonomi, eğitim kayıpları ve bunun gibi alanlardaki tartışmalar veya önlemler işe yaramayacaktır. İşe yarayacak tek şey sağlıkçıların krizi atlatmak için önerdikleri önlemlerdir, gerisi de teferruattır. Bütün bunları okumak için dünyadaki salgının seyrine ve alınan önlemlere bakmanız yeterli olacaktır. Bu krizi dünyadan kopuk bir biçimde düşünerek atlatmamız söz konusu olmayacaktır.”