İş insanları Phanos Epiphaniou ve Andreas Matsis, avukat Eric Montanios, Cyprus Mail/Alithia köşe yazarı Christos Panayiotides ile emekli büyükelçi Pavlos Anastasiades'in başlattığı imza kampanyası 1Cyprus.eu adresi üzerinden devam ediyor.

Güney Kıbrıs'ın önde gelen 150 isminin imzaladığı kampanyanın başlangıç etkinliği dün Lefkoşa'da gerçekleştirilirken, toplantıya video konferans yöntemiyle katılan Eski Rum Lider George Vasiliu da kampanyaya destek verdi.

Kampanyanın yaklaşan Cenevre zirvesi öncesi hem liderlere hem de dünyaya mesaj vermek amacı güderken, kampanyanın düzenlendiği sayfada Türkçe açıklamaya da yer verildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'e bir dilekçe ile çağrı yapılan kampanyada, tarafların kısa sürede anlaşamaması durumunda, adadaki bölünmenin kalıcı hale geleceği endişesine vurgu yapıldı. Bu durumun gerçekleşmesi halinde, Kıbrıs'ın kuzeyinin Türkiye'nin bir uzantısı haline geleceği kaydedilirken, federal çözüme olan bağlılığın da altı çizildi.

Dilekçede, 9 madde ile durum analizi yapılırken, Cumhurbaşkanına da Crans Montana'da ortaya çıkan Guterres Belgesini kabul etme çağırısı yapılıyor. Yine dilekçede, Anastasiadis'e yönelik "Güvenlik Konseyi kararlarında belirtildiği gibi siyasi eşitliğe ve iki toplumun etkin katılımına dayanan iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyona dönüşmesi yoluyla Kıbrıs sorunun anlaşmalı olarak çözülmesi için müzakere sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanabilmesi yolunda gereken çabayı göstermenizdir" çağrısı dikkat çekerken, adanın yeniden birleştirilmesi için yapılacak olan samimi çabalara destek verildi.

Kaynak: Ulaş BARIŞ-Kıbrıs Postası

Haberin tamamını okumak için tıklayınız....  https://www.kibrispostasi.com/c58-GUNEY_KIBRIS/n373402-guneyde-adanin-yeniden-birlestirilmesi-icin-kampanya-baslatildi?fbclid=IwAR1ezYdkEns0CpFwKiiUYgCpfKeNhM9RGMrax_iYmzdPtbYgCnkMr8wMIJY