Halkın Partisi (HP) Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, dün yayımlanan NOTAM ile bazı uçuşlara kısıtlama getirilmesi hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Tolga Atakan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Yeni bir Notam yayımlanarak uçuşlar yeniden kısıtlandı. Daha 1 hafta olmadı. İlk Notam yayımlandığında ‘bir anda tüm kısıtlamaları kaldırmayın, karantina kapasitemize paralel bir planlama yapın. Gerekirse kademeli bir artırım yapın böyle guduru yapalım da sonra bakarız olmaz’ diye uyardığımızda Sn. Başbakan "her şey planlandı, hiçbir sorun olmayacak" demişti. Hatta, ‘Havacılık plan program işidir, bir uçuş planlaması basit bir şey değildir. Şimdi planlamalar yapılacak 3-4 gün sonra kaldırdım diyeceksiniz bu olmaz’ uyarımıza da Sn. Başbakan ‘Dünyada havacılık krizde, uçaklar yatıyor zaten, sorun olmaz’ demişti... 1 hafta olmadan aslında hiçbir şeyin planlanmadığını, bir çalışma yapılmadığını ve gelen yolcular ile kapasitelerimizin fazlası ile aşıldığını gördük. Şimdi yeniden başa dönüyoruz.

Bu süreç deneme yanılma şeklinde götürülemeyecek kadar hassas. Bu süreçte yapılacak en ufak hatanın bedeli normal zamanlardakinden çok daha farklı olur. İşte bu düşüncelerle salt muhalefet etmek için değil, doğruya yöneltmek için, yardımcı olmak için uğraşıyoruz ama sonuç ortada...

Yönetim beceriksizliğine inat yorulmadan, sıkılmadan doğruları, tecrübelerimizi anlatmaya devam edeceğiz...”