Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Salih Sonüstün, yaşadığımız pandemi sürecinde en fazla etkilenen sektörlerin başında küçük esnafın gelmekte olduğunu vurguladı.

Salih Sonüstün devamla, “Özellikle turiste bağlı çalışan bu sektör, kapanmalar ve karantina süreçlerinden dolayı tamamen iflaslarla karşı karşıya bırakıldı.  Hükümet olduğunu iddia edenler, özellikle gıda sektöründe çalışan gıda ithalatçıları ve toptancılarını koruyarak, işsiz  ve aşsız kalan toplumun büyük bir çoğunluğunu fahiş fiyat karsısında açlıkla karşı karşıya bıraktı” dedi.

Salih Sonüstün, “Yaşananlar  göstermiştir ki, plansızlık ve günlük kararlarla bu gemi yürütülemiyor. Kendini hükümet sananlar, ülkenin ekonomik çarklarını döndürecek kararlar almak yerine, kendi koltuk ve mevkilerini sağlamlaştırmaya öncelik verdiler” dedi.  Açlığın baş gösterdiği bu son süreçte, müşavir atamalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Salih Sonüstün,“Toplumun kanayan yarası haline gelen müşavirliklerden dolayı, devletin borç yüküne bir yenisini daha eklemiş oldular” dedi.

“Küçük esnafın can damarı olan geçiş kapılarının kapanması tüm bu olumsuzluklara tuz biber ekti” diyen Salih Sonüstün, “BKP, geçiş kapılarının en erken bir tarihte, planlı ve gerekli sağlık tedbirleri alınmış olarak turizme açılmasını ve esnafa biraz olsun ekonomik  rahatlatma getirilmesini talep etmektedir” dedi.

“TL KULLANIMINDAN VAZ GEÇİLEREK EUROYA GEÇİLMELİDİR”

BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün,Ülkemizde kullanmak zorunda bırakıldığımız ve uluslararası para birimler karşısında sürekli değer kaybeden TL yerine, ekonomiye güven veren euroya dönülmesi ve üretimden kopartılmış yurdumuzda TL kullanılmasından doğan enflasyonun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

“Çok kazanan zenginlerden az ,küçük esnaf ve emekliden çok vergi almak prensibinden derhal vazgeçilip, geniş halk kitlelerin ekonomik olarak rahatlatılması sağlanmalıdır” diyen Sonüstün, bunun ancak uluslararası tanınmışlığı olan ve uluslararası hukukun öne çıktığı Birleşik ve Federal Kıbrıs’a ulaşmakla mümkün olacağını belirterek, toplumu bu uğurda mücadele etmeye çağırdı.