Kanal T Direktörü Sibel Tatar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Kanal T’de sabah programı yapan Serhat İncirli’nin programının yayından kaldırıldığını duyurdu.

Serhat İncirli’nin Kanal T’nin temel ilkesi olan “tarafsızlık ilkesini” ihlal ettiği gerekçesi ile programının yayından kaldırıldığını aktaran Sibel Tatar, İncirli’nin 8 Temmuz 2021 tarihinde yaptığı yayın içeriği ile ilgili avukatlarının gerekli çalışmayı başlattığını belirtti.

13 Temmuz (bugün) itibariyle programın yayından kaldırılıyor olması nedeniyle bugün gerçekleştirilmesi planlanan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın konuk olacağı program da iptal edilmiş oldu.

Sibel Tatar’ın açıklaması şöyle:

“Medya Life ile yapılan anlaşma kapsamında kanalımızda sabah programını sunan, Serhat İncirli’nin programı 13 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Kanal T Yönetim Kurulu tarafından sonlandırılmış ve anlaşma fesh edilmiştir.

Tarafsızlık temelinde, yayın yapan kanalımızda, gazeteci Serhat İncirli, temel ilkelerimizle ilgili defalarca uyarılmıştır.

Uyarıları dikkate almadan yayınlarını yayın ilkelerimize aykırı olarak sürdürmesi nedeniyle bu kararın alınması elzem hale gelmiştir.

8 Temmuz 2021 tarihinde yaptığı yayın içeriği ile ilgili avukatlarımız gerekli çalışmaları başlatmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.”