Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Covid-19’dan dolayı kardeş, anne, baba, aile büyüklerini, sevdiklerini kaybeden, virüsün hedefi olan öğrencileri ve mezunları için COVID-19 Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinden dolayı aile üyelerinden, sevdiklerinden kayıplar yaşayan ve bu durumdan etkilenen öğrencilerine ve mezunlarına GAÜ yardım elini uzatmaya devam ediyor. Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi açmaya karar veren GAÜ, öğrencileri ve mezunları için her zaman olduğu gibi bu zor zamanlarda da desteği esirgemeyeceğini belirtti.

Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Sorumlularından GAÜ Uzman Psikoloğu Mehmet Mert Türker; “Tüm dünyada etkisi görülen ve kayıpların verildiği bu zamanlarda öğrencilerimizin bazılarının aile üyelerinden ve sevdikleri insanları kaybettiklerini üzüntü ile öğrendik ve bu konu ile ilgili GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ile bu zor zamanlarda nasıl öğrencilerimize ve mezunlarımıza nasıl destek verebiliriz diye düşündük. Toplantılarımız sonucunda GAÜ Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ni açmaya karar verdik. GAÜ olarak her zaman öğrencilerimizin ve mezunlarımızın yanındayız ve her türlü desteği vermeye hazırız”

Türker; gelen talepler doğrultusunda sayıların belirlenip, ilk etapta birinci derece yakınları (anne, baba, kardeş) kaybeden öğrencilerimiz, ikinci etapta ise akrabalar, arkadaşlar gibi sevdikleri kişileri kaybeden öğrencilerimize adada bulunmaları durumunda yüz yüze, ada dışında olan öğrencilerimize ise online olarak alanında uzman kişiler tarafından Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışmanlık yapılacağı belirtildi.