Rus uyruklu Alexsandr Satlaev'in Merkezi Cezaevinden nasıl kaçtığıyla ilgili detaylar gelmeye başladı. 

Kıbrıs Gazetesi'nin haberine göre rögara girip saklanan Alexsandr Satlaev, yemek aracının cezaevine giriş yaptığı sırada kapının açılmasını fırsat bilerek kaçtı.

Dikmen yönüne doğru koşarak kaçan firari mahkum polis ekipleri tarafından tespit edilerek yakalandı, ancak burada da polislerin elinden kurtularak koşarak kaçmaya devam etti. 

Gazete haberine göre firari mahkum Alexsandr Satlaev'in bir ayağındaki ayakkabı da burada çıktı.

Rus uyruklu Satlaev, Girne’de 22 Eylül 2019’da bir kadını boğazını sıkarak bayılttıktan sonra çantasındaki paraları çalıp, ‘Soygun’ ve ‘Ciddi Darp’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Öte yandan Rus medyasında çıkan bazı haberlere göre, Rusya Federasyonu’na bağlı Altay Özerk Cumhuriyeti bölgesinde eski bir polis müfettişi (dedektif) olan Alexander Satlaev, 2013 yılında 4 kişiye tecavüz ettiği gerekçesiyle görevinden alınıp 4 yıl hapse mahkum edildi. Haberde, mahkeme tarafından “seri tecavüz” suçlamasından mahkum olan Alexander Satlaev’in mağdurlara kişi başı 250 bin Rus Rublesi tazminat ödediği ve 2019 yılının Mart ayında şartlı tahliyeyle serbest bırakıldığı öne sürüldü.