CTP Milletkekili Fikri Toros, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla Dişişleri Bakanı Kudret Özersay'ın Dışişler bakanlığı Bütçesi görüşmesinde ortaya koyduğu görüşler, çözüm müzakerelerindeki çıkmazın aşılmasına yönelik yürütülen çabalara ciddi zarar vermekte, Kıbrıs Türk Toplumu’nun iradesini itibarsızlaştırmakta ve Kuzey Kıbrıs’ı daha da yalnızlaştırmaktadır! Sayın Özersay, Kıbrıslı Türklerin kendi vatanında siyasi eşitlik mücadelesine, 2004 Annan Planı referandumunda ortay koyduğu iradeye, 11 Şubat 2014 tarihli ortak metne ve varılan tüm yakınlaşmalara sırt çevirmiştir yorumunda bulundu...

İşte Fikri Toros'un sosyal medya hesabından yapmış olduğu o paylaşım

"Dışişleri Bakanlığı Bütçesi görüşmesinde Sayın Özersay’ın ortaya koyduğu görüşler, çözüm müzakerelerindeki çıkmazın aşılmasına yönelik yürütülen çabalara ciddi zarar vermekte, Kıbrıs Türk Toplumu’nun iradesini itibarsızlaştırmakta ve Kuzey Kıbrıs’ı daha da yalnızlaştırmaktadır!

Müzakere masasına zemin teşkil eden ilgili tüm BM kararları ve parametrelerinin özünde eşit siyasi statüye dayalı, iki bölgeli ve iki toplumlu federal ortaklık modeli vardır. 1991 yılında alınan 716 no’lu BM Güvenlik Konseyi kararı da ilgili tüm detayları içermektedir. Dünya’nın kabul ettiği yegane çözüm modeli olan federasyonu “imkansız” olarak nitelendirerek, işbirliğine dayalı alternatif çözüm modelleri olduğunu ve bunun AB içerisinde iki ayrı devletin önünü açacağını belirten Sayın Özersay, bir hayal dünyasında olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır!  
Sayın Özersay, Kıbrıslı Türklerin kendi vatanında siyasi eşitlik mücadelesine, 2004 Annan Planı referandumunda ortay koyduğu iradeye, 11 Şubat 2014 tarihli ortak metne ve varılan tüm yakınlaşmalara sırt çevirmiştir.
Benzer bir şekilde, kapalı Maraş politikasıyla 550 ve 789 no’lu BM Güvenlik Konseyi kararlarına da sırt çevirmiştir.

Sayın Özersay’ı ve Başkanı olduğu Halkın Partisini halkın takdirine bırakıyorum..."