DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, katıldığı bir TV programında, UBP-HP hükümetinin, hükümet görevini üstlenemediğini dile getirdi. Hükümet sürecinin kaos içinde geçtiğini vurguladı.

Pandemi döneminde alınan kararlarla sosyal medya hükümeti diye adlandırıldığını anımsatan Ataoğlu, “Çünkü sosyal medyadan gelen tepkilere göre alınan kararlar değiştirilebiliyordu. O günden bugüne kadar geçen sürede mevcut hükümetin, görevini üstlenmediklerini gördük” dedi.

"UBP-HP HÜKÜMETİ SÜRECİ İKİLEMLERLE GEÇTİ"

Hükümet sürecinin kaos içinde geçtiğini söyleyen Ataoğlu, “Pandemi, imar planı gibi konularla hükümet içinde hep bir ikilem vardı. Hükümet içinde farklı açıklamalar oldu. Seçim süresinde HP hükümetten çekildi” diye konuştu.

Mevcut hükümetin devam etmesinin de söz konusu olabiliceğini söyleyen Ataoğlu, icraat hükümeti kurulmasını arzu ettiğini ifade etti.

“Sağlık ekonomi, yükseköğrenim ve turizm yönündeki sıkıntıları aşabilecek alternatif ve icraat yapabilecek olan hükümetin kurulması lazım” diyen Ataoğlu, erken seçimin doğru olmadığını aktardı.

"ERKEN SEÇİM İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL"

Esnaf kepenk kapatırken, pandemi döneminde bir erken seçimin olmaması gerektiğini ifade eden Ataoğlu, “Hükümet formüllerinin denenmesi gerek. Doğru bir zaman değil” diye konuştu.

Seçimlerin maliyet istediğini dile getiren Ataoğlu, “Seçimin, 2 ay öncesinde seçim yasağı gelecek. Hayat duracak. 3-4 aylık boşluk olacak. Toplum sıkıntı içindeyken bir sıkıntı daha yaşatmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kıbrıs Postası