Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Turizm Emekçileri İnisiyatifi'nin açlık grevi çadırını ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, “keşke bunlar hiç yaşanmamış olsaydı” ifadelerini kullanarak, önemli olanın önce sağlık olduğunu ancak akabinde ekonominin de düşünülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kapalı devre turizminin açılması için çok ciddi çabalar sarf edildiğine dikkat çeken Ataoğlu, bunun bir başlangıç olduğuna ifade etti.

Çift aşı, çift PCR ile ülkeye girişlerin açılması yönündeki taleplerini Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne sunduklarını aktaran Fikri Ataoğlu, bu çalışmaların yapılması durumunda ise tekrar bir kapanmanın söz konusu olamayacağının altını çizdi.

Önceden bir tarih belirlenerek, çalışmaların o yönde ivme kazanacağını belirten Bakan Ataoğlu, “Bu bağlantılar yapıldıktan sonra tekrar bir kapanma yapılamaz. Bunun geri dönüşü olmayacak. Geri dönüşü olacak dersek, çok ciddi teminatlar verileceğinin bilinmesi gerekir. Açacaksak arkasında durmamız lazım” şeklinde konuştu.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Bu memleketteki ekonomiye bir el uzatılması lazım… Tek bir yolu var o da turizmdir. Bizim elimizi uzattığımız gibi herkesin elini uzatmasını istiyoruz” dedi.

Kıbrıs Postası-Öykü KENDİR