Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 4 Haziran itibariyle artık kabul edilebilir aşıyla karantinasız girişlerin sağlanacağına işaret ederek, “Ülke ekonomisine ciddi şekilde katkısı olacak. Esnafın artık yüzünün güleceği günler geliyor…” dedi.

Ataoğlu, Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan ve Ali Baturay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Markaj’ programına katılarak, turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ataoğlu, kapalı devre turizminde daha fazla insanın gelebileceğine işaret ederek, uçak seferlerinin yeterli sayıda olmaması nedeniyle hedefledikleri sayının altında kaldığını belirtti. 

“Kapalı devre turizminin kalma gününü 5’e çıkardık. Charter seferleri ise 10’a çıkardık. Ramazan Bayramı’nda iç turizmi de hareketlendirdik. Kapalı devre turizmi başladığı ilk günden itibaren, bayram da dahil ülkeye ciddi bir gelir sağlandı. Ülke ekonomisine olan katkısı, 30 milyon TL civarında bir rakamdır. Bu rakamın gözardı edilmemesi gerek.

Kapalı devre turizmin dışında, çift aşılı ya da kabul edilebilir bir aşıyla ülkemize gelebilecekler. Biz 3 Haziran olarak, açılımın gerçekleşmesiyle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Sonrasında ise Üst Komite’nin '10 Haziran olsun' şeklinde bir önerisi vardı, beticede 3’ü değil, 4’ü şeklinde açıklandı.

4’ü itibariyle artık kabul edilebilir aşıyla gelebilecekler. Ülke ekonomisine ciddi şekilde katkısı olacak. Esnafın artık yüzünün güleceği günler geliyor…"