Son yıllarda adı sayısız başarı ile anılan yazar Ferhat Atik, 2018'de yayımladığı "Kristal Gece" romanı ile aldığı iki prestijli edebiyat ödülü ile dünya edebiyatına hızlı ve kalıcı bir giriş yaptı.

Ardından, 2016 yılında Türkçesini ve 2019 yılında İngilizcesini yayımladığı "Kendi divanında bir psikanalist" kitabı ile, önce İngiltere'de 2019 yılının en iyi yazarı unvanını kazandı. Hemen sonrasında Avrupa'da 1 yılda en çok indirilen dijital kitabın yazarı oldu. Ferhat Atik arık ülkemizin, dünya çapında üne sahip en ünlü yazarı. Gazetemiz Kıbrıs Postası'nın da köşe yazarı olan ünlü yazar, 2020 yılında 400 bine yakın dünya çapındaki kitap satış rakamı ile neredeyse ülkemizin 20 yılda satılan toplam kitap satışını gerçekleştirdi. Yine 2020 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nde, önce en çok satan 100 kitap arasına girerken ardından, okur oylaması ile en iyi ilk 10'a kadar girdi.

Yazar Ferhat Atik bir yandan kitapları ile dünyada ve Türkiye'de yüksek satış rakamlarına ve Avrupa ile Azerbaycan'da da büyük bir üne sahip olurken, çektiği belgesellerle 17 festivalde birincilik ödülü ve verdiği konferanslarla Bangladeş ve Hindistan'da da büyük bir üne sahip oldu.

Bu kapsamda geçtiğimiz ay, Bangladeş’in bağımsızlığının 50. yıldönümünde, 50 ülkede canlı yayınlanan konferansta Türkiye’yi temsilen konuşma yaptı. Bir yandan Şems-i Tebrizi ve İbn-i Arabi gibi tarihin ve İslâm’ın önemli isimlerinin biyografilerini yazarken, diğer yandan Atatürk'ün psikolojik ve travmatik biyografisini kaleme aldı. Aynı dönemde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın biyografisini de yayımlarken, 1960-63 yılları arasında Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Sayıştay Başkanı ve Kıbrıs Türk Yönetimi'nin ilk Maliye Bakanı olan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın  babası Rüstem Tatar'ın da biyografisini yazdı.

Şimdilerde ise, Bangladeşli dünyaca ünlü Yönetmen Shahriar Kabir ile birlikte çektiği ve ünlü yazar ve neyzen Hakan Mengüç'ün yer aldığı Mevlana'nın hümanizminin anlatıldığı “Journey to Peace” belgeseli ile, daha bir ay geçmeden 8 festivalde finale kaldı.  Dünya Biyografi Yazarları Birliği üyesi olan Ferhat Atik, 2020 yılı Plutrach Ödülü'nü çok önemli isimlerle yarışsa da kıl payı kaybederken, yarı finale kadar yükseldi.

Yazar şu sıralar, yine çok yoğun. Bir yandan terörün ve  teröristin psikolojisini anlatan "Terör Çağı Belgeseli" ile uğraşırken, diğer yandan yine dünya çapında çok önemli bir ismin biyografisini yazıyor. Tüm bu çalışmalarının yanında, üniversitede yazarlık, senaryo yazarlığı ve belgesel film dersleri veren Yazar, Sufi Akademi’de tasavvuf dersleri ile uluslararası üniversitelerde de yaratıcı yazarlık konusunda online dersler vermeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda önceki gün ClubHouse üzerinden 7 bine yakın yazar adayı üniversite öğrencisi ve akademisyenin katıldığı “Biyografi Yazma İşi” başlığı altında 90 dakika süren bir sunum gerçekleştirdi.  Sunumda, 21. yüzyılda biyografi yazmanın yeni dinamikleri ile bu alanın değişen dilini ve içeriğini anlatan Ferhat Atik, her konuşması veya sunumunda yaptığı gibi, bu konuşmasında da Habitus'una dahil olan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.