Kuzey Kıbrıs’ın en bilinen markası, 1970 yılından bugüne kadar her yıl yaptığı yatırımlarla kapasitesini ve ürün yelpazesini genişten KOOP SÜT bu zor süreçte de üretimlerine ara vermeden devam ediyor.

Corona Virüsü salgını nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta Bakanlar Kurulu’nun aldığı kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında market ve eczaneler dışında neredeyse tüm işyerlerinin kapalı olduğu bu günlerde, KOOP SÜT üretimlerine ara vermeden devam ediyor.

Yerli üretimin öncülerinden KOOP SÜT, bir kooperatif kuruluşu olarak bir yandan arzulanan hizmetleri bir şirket anlayışı içinde en üst standartlarda sağlarken, diğer yandan da meyve suyu, süt ve süt ürünleri alanlarında toplumun ihtiyacı olan çeşitleri dünya standartlarına üreterek piyasaya sunuyor.
Koop Süt Genel Müdürü
Salih Yücesoylu yaptığı paylaşımda, “Evde kalın. KOOP SÜT tüm çalışanları ile birlikte sizin için üretiyor” çağrısında bulunarak, halkın bu zor günlerinde yanında olduklarının mesajını veriyor.

1970 yılından bugüne

Kuzey Kıbrıs’ta en çok tercih edilen markaladan KOOP SÜT’ün kısa bir geçmişine bakarsak, 1958 yılında 21 köy çobanı tarafından “Sütçülük Şirketi” adı altında bir kooperatif olarak Lefkoşa’nın bir köyünde kuruldu.
1962’de Kooperatif Merkez Bankasından alınan kredi ile Lefkoşa’daki bugünkü süt fabrikasının arsası alınıp fabrika oluşturuldu.
İlk yıllarda sadece Ocak ve Mayıs ayları arasında koyun sütünü işleyerek çalışmaya devam eden Sütçülük Şirketi 1968 yılında Kooperatif Merkez Bankası tarafından satın alınıp “KOOP SÜT” adı altında büyüyüp ve gelişti.
1970 yılından bugüne kadar her yıl yaptığı yatırımlarla kapasitesini ve ürün yelpazesini genişten KOOP SÜT, üretimindeki kalite, hijyen ve standartlara verdiği önemi yıldan yıla arttırarak gelişmeye devam ediyor.

Yüksel standartlarda hizmet

Şu anda, Kuzey Kıbrıs’ta üretilen çiğ sütün %25’ini işleyen KOOP Süt, bölgedeki en büyük ve kapsamlı süt ürünleri ve meyve suyu üreten kuruluşlardan biri durumunda. KOOP Süt yaptığı işin bilincinde olarak, insan sağlığına büyük önem veriyor.
Bu nedenle hijyeni sağlamak için, üretiminde kullanılan tüm makine, ekipman ve donanımlarını buna uygun olarak en yüksek dünya standartlarını seçmiş ve kullanılıyor. Üretim, her aşamasında kalite kontrol elemanlarınca kontrol edilmekte, numuneler kendi laboratuvarlarında tahlil edilmekte, ancak olumlu raporlar alındaktan sonra ürünler tüketicinin kullanımına sunuluyor.

2005 yılında başlayan çalışmalar sonucunda KOOP-SÜT, 2006’da ISO 9001:2000 Kalite Belgesini ve HACCP belgesini, 2008 yılında ise ISO 22000 belgesini almaya hak kazandı.