Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler (YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, eşitlik ve bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Çakıcı, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bugünkü durum Kıbrıs Türk toplumunun hedeflerinden uzak. Acil tedbir almaya ve Kıbrıs'ta siyasi eşitlik ve bağımsızlık hedefleriyle verilen varoluş mücadelesine uygun devlet yapısını oluşturmaya ihtiyaç var” dedi.
Bağımsızlık bildirgesinde ve KKTC Anayasası'nda belirlenen hedef ve ilkelere bağlı kalınması gerektiğini belirten Çakıcı, “Demokratik, laik, kendi kurumlarına sahip, kendini kendini yöneten bir KKTC ile bağımsız, yabancı üslerden arınmış birleşik federal bir Kıbrıs'a ulaşma hedeflerimizde birleşme zamanı olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Çakıcı, halkın 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, eşitlik, bağımsızlık ve siyasi çözüm mücadelesinde başarıya ulaşılmasının en büyük temennileri olduğunu kaydederek, “Eşitlik ve bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.