Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün Ulusal Birlik Partisi (UBP) konvoyunda UBP bayraklarıyla yer alan Kıbrıs Cumhuriyeti plakalı araçla ilgili tartışmalara değindi.

KC plakalı ile UBP konvoyuna katılmanın yadırganacak bir durum olmadığını ifade eden Derya, birçok UBP vekilinin ve üyesinin KC pasaportu olduğunu işaret etti.

Yadırganacak bir durum varsa bu ülkeyi yurt bilenleri “Rumcu, vatan haini” gibi etiketlerle ötekileştirip hem nala hem mıha vuranlar olduğunu kaydeden Doğuş Derya, “Bu ülkede yaşayan herkesin, kökeni fark etmeksizin, ortak çıkarı barıştır. Sen de itiraf et sevgili Tatar””

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

“Sen de itiraf et sevgili Tatar”

“Kıbrıs Cumhuriyeti plakası ile UBP konvoyuna katılmış olmak yadırganacak bir şey değil. Birçok UBP vekilinin ve üyesinin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ve kimlik kartı var. Çünkü Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıslı Türklerin ve Rumların ortak devleti olarak kuruldu. Bugün doğalgaz vb. konusunda hak iddia etme zeminimiz de bu kuruluş anlaşmalarıdır.

Bu kuruluş anlaşmalarıdır ki Kıbrıslı Türk toplumunun siyasi özne olarak kabulünün de miladıdır. Yadırganacak bir şey varsa bu ülkeyi yurt bilenleri "Rumcu, vatan haini" gibi etiketlerle ötekileştirip hem nala hem mıha vuranlar, hem ekmek bütün hem köpek tok ayağında giden ikiyüzlü siyasilerdir. Bu ülkede yaşayan herkesin, kökeni fark etmeksizin, ortak çıkarı barıştır. Sen de itiraf et sevgili Tatar”