Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Okul Müdürlerinin Yönetsel Etkililikleri” isimli kitabını takdim etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Oya Ertuğruloğlu Bakan Amcaoğlu’nu ziyaret ederek, kitabı hakkında bilgi verdi.

Dünyayı etkisi altına alan hızlı değişim sürecinin ülkemizde de her alanı etkilediğini ve bu değişimin rekabeti arttırdığını belirten Ertuğruloğlu, hızlı değişim ile artan rekabet ortamlarının, aynı zamanda kalitenin önemini de ortaya koyduğunu belirtti.

“Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da kalitenin önemi artmaktadır, bu da toplumsal açıdan eğitime verilen önemi vurgulamaktadır.” diye konuşan Ertuğruloğlu, kitabında okullarda yöneticilerin kendilerini geliştirme ve değişime ayak uydurabilme çabalarını ortaya koyarak, okulların değişimi yakalayabilmesi konusunda yöneticilerin sağladığı katkıların neler olduğunu, kendi görüşleriyle değerlendirdiğini belirtti.

Ertuğruloğlu, konuşmasının sonunda, ilköğretim ve ortaöğretim yöneticilerinin yönetsel etkililiklerinin değerlendirilmesine yönelik yapılan bu çalışmanın, eğitim alanına katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ise, bu çalışmanın eğitime ve eğitimcilere ışık tutacağına inanç belirterek, ortaya çıkarılan eserin bu anlamda çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hızlı bir değişim süreci geçirdiklerini belirten Amcaoğlu, gelişen ve değişen dünyayı yakalayacak altyapıya ulaşma noktasında çok önemli adımlar attıklarına dikkat çekti.

Fiziki altyapının yanı sıra, öğretmenlerin ve yöneticilerin gelişimi ve çağı yakalayabilmesi adına da bir çok eğitim gerçekleştirdiklerini dile getiren Amcaoğlu, “Pandemi, dünyamızda değişim hızını daha da arttırdı. Bizler de değişime ve gelişime ayak uydurmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Amcaoğlu konuşmasının sonunda böylesi eserlerin devamının gelmesini ve çoğalmasını temenni ederek, Oya Ertuğruloğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.