ERHÜRMAN: “ZAMAN BİRBİRİMİZİ YEME DEĞİL, RASYONEL DÜZENLEMELERLE DAYANIŞMA VE HEP BİRLİKTE OLMA ZAMANIDIR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sektörleri kavga ettiren değil bunların birbirini tamamlamasını, hatta dayanışma içinde çalışmasını sağlayan bir düzen kurmazsak bu zor koşullarda birbirimizi yiyeceğimizi bildirdi.

Domino etkisiyle pek çok işletmenin batacağını ve pek çok insanın işsiz kalacağını belirten Erhürman, zamanın birbirimizi yeme değil, rasyonel düzenlemelerle dayanışma ve hep birlikte var olma zamanı olduğuna dikkat çekti.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımı:

“Tarımla ya da hayvancılıkla uğraşan memurlardan, ayakkabı satan marketlerden vs. hep şikayet edildi. Haksız rekabet ve sektörlerin birbirlerinin alanlarına müdahaleleri her sektör tarafından kendi alanına müdahale edilince dile getirildi. Ama bir türlü sektörleri yan yana getirip adaleti sağlayan bir düzen kuramadık.

İki ay kapalı kaldık. Tam da yeniden açılırken yıllardan beri biriken sorunları çözerek işe başlamanın zamanıydı. Ama dakika bir, otellerin paket servis yapması gündeme geldi. Daha önce de söyledik. Evet, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ama daha iyi mi, daha kötü mü olacağını biz belirleyeceğiz.

Piyasada adil rekabet koşullarını oluşturmaz, sektörleri kavga ettiren değil bunların birbirini tamamlamasını, hatta dayanışma içinde çalışmasını sağlayan bir düzen kurmazsak bu zor koşullarda birbirimizi yiyeceğiz ve bu domino etkisiyle pek çok işletmenin batması ve pek çok insanın işsiz kalması sonucunu doğuracak.

Birbirimizi yeme değil, rasyonel düzenlemelerle dayanışma ve hep birlikte var olma zamanıdır.”