Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tüm kesimlerin ve hatta kabinedeki bakanların da 1 Temmuz’da karantinasız dışa açılım konusunda endişeli olduklarına dikkat çekerek, bu endişenin yapılması gereken hazırlıkların tüm uyarılara rağmen zamanında yapılmamasından kaynaklandığını belirtti.

Bu şartlarda yapılması gerekenin çok net olduğunu ifade eden Erhürman, “yapabileceğiniz ve yarattığınız bu şartlarda yapmanız gereken tek şey kaldı: 1 Temmuz'da karantinasız dışa açılma kararını da geri alacaksınız...” dedi.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımı:

“İnsanlarımız 1 Temmuz'da karantinasız dışa açılma konusunda endişeli. Bu endişenin sebebi belli: Yapılması gereken hazırlıklar bin türlü uyarıya karşın yapılmadı ve özellikle son dönemde yaşanan gelişmeler hükumetin "yeni normal"i bilimsel temellerde yönetebileceğine ilişkin güveni sıfırladı.

Bugün görüyoruz ki bazı bakanlar da endişeli olduklarını açıklıyorlar. Herhangi bir bilim kurulunun bize açıklama yapmasına ilişkin beklentimiz de kalmadı. Bu şartlarda nasıl beklersiniz insanlarımızın endişe duymamasını? Yapabileceğiniz ve yarattığınız bu şartlarda yapmanız gereken tek şey kaldı: 1 Temmuz'da karantinasız dışa açılma kararını da geri alacaksınız...”