Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Başbakan Ersin Tatar’ın dışa açılım konusunda çifte PCR uygulaması yapılacağı yönündeki açıklamasına değindi.

Hükümetin ev karantinası konusundaki tecrübesinin sabit olduğunu ve özel jet olayında 12 kişinin karantinasız ülkeye girişini işaret eden Erhürman, “1 Temmuz'a beş gün kaldı. Yapabileceklerimizi konuşalım. Yapamadığınızı ispat ettiklerinizi değil!” dedi.

“ENDİŞELİ OLDUĞUNU BEYAN EDEN BAKANLAR İŞİN TUZU BİBERİ”

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Bugün de 1 Temmuz sonrası için çifte PCR düşüncesi geldi gündeme. Ülkeye gelmeden 72 saat önce PCR yaptıran bir kişinin ülkeye girişte ikinci bir teste tabi tutulması, ülkeye girmesi ve test sonucu çıkana kadar kendini "ev karantinası"na veya "otel karantinası"na alması planlanıyor.

"Ev karantinası" uygulaması konusundaki tecrübemiz sabit. Kısa bir süre önce merkezi karantinada kalması koşuluyla ülkeye gelen 12 kişinin karantinada tutulamadığı herkesin malumu. 4 saatte değil 24 saatte çıkabilen test sonuçlarından söz ediliyor. Endişeli olduğunu beyan eden bakanlar da işin tuzu biberi. 1 Temmuz'a beş gün kaldı. Yapabileceklerimizi konuşalım. Yapamadığınızı ispat ettiklerinizi değil!”