Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı haber sitelerinde CTP’nin adının da anıldığı yeni bir koalisyon için görüşme yapıldığına dair ortaya atılan iddialarla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

CTP’nin böyle bir görüşme süreci içerisinde hiçbir biçimde yer almadığını ifade eden Erhürman, “Ortada bir hükumet varken hükumet ortaklarından herhangi biriyle böyle bir konuyu konuşmayı siyasi etik açısından doğru bulmayız ve böyle bir şeyi asla yapmayız” dedi.

“İKİ ORTAK ORTAKLIĞA DEVAM EDİP ETMEYECEKLERİNE KENDİLERİ KARAR VERSİN”

“Gün içinde, bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada, içinde CTP'nin adının da anıldığı yeni bir koalisyon için görüşme yapıldığına dair iddialar ortaya atıldı.

Böyle bir görüşme süreci içerisinde hiçbir biçimde yer almadığımızı açıkça belirtmek isterim. Daha önce defalarca söylediğimiz gibi, yönetme kabiliyetini ve halkın güvenini tamamen yitirdiği açık olsa da, ortada bir hükumet varken hükumet ortaklarından herhangi biriyle böyle bir konuyu konuşmayı siyasi etik açısından doğru bulmayız ve böyle bir şeyi asla yapmayız.

Durmadan birbirini görevini yapmamakla, hukuka aykırı davranmakla, hükumete duyulan güveni sarsmakla ve ortağını kandırmakla suçlayan iki ortak ortaklığa devam edip etmeyeceklerine kendileri karar versin. Halkımız sağlık ve ekonomi konularında endişe içindeyken sergilenmekten çekinilmeyen siyasi ayak oyunlarına adımızın karıştırılmasına asla izin vermeyiz!”