Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman, Radyo Mayıs’ta katıldığı canlı yayında Halkın Partisi Başkan Vekili Yenal Senin’in UBP-CTP-HP formülü ve bu konuda CTP’yi samimiyetsizlikle suçladığı açıklamaya cevap verdi.

Erhürman, “Kimse benimle CTP Genel Başkanı’yla böyle bir gündemi konuşmadı. Ne telefon aracılığıyla ne de yüz yüze. Yenal Senin kendi kendine bu formülü söyleyip durdu. Oysa burada bir parti var, 50 yıllık CTP’den bahsediyor. İstese bana ulaşabilirdi ve fikrimi alabilirdi” dedi.

CTP’nin görüşünü merak edenlerin gelip görüşüp bunu öğrenebileceklerini belirten Erhürman, “Ben özellikle hiç bu konuda yanıt vermedim ama bu işler medya üzerinden mi konuşacak. Herkes konuşurken biraz dikkatli olsun” diye konuştu.

Yenal Senin ne demişti

Senin üçlü formülle ilgili son açıklamasında şunları söylemişti:

“Üçlü seçim hükümeti modellemesine sıcak bakmayan partilerin olmasını “hayal kırıklığı” olarak yorumlayan Senin, “Ana muhalefetin ‘mevcut hükümet yapamıyor, yardım etmek, katkı koymak istiyoruz’ gibi iddialı sözleri vardı. Fırsat ortaya çıktığında, bu söylemlerin bir anda unutuldu. Bir anlamda samimiyet testini geçememiştir. Partilerin kendilerini değil, toplumu düşüneceği bir dönemden geçiyoruz. Hükümet görüşmeleri devam ediyor, biz de takipteyiz. Ne olacağını göreceğiz”

Kaynak: Ses Kıbrıs