Erhürman, gündemdeki 13. Maaş konusu ve hükümetten gelen açıklamalara ilişkin sosyal medyadan bir paylaşşımda bulunarak, “bulunamaz olanı bulduk ve başardık” havası yaratılmaya hazırlanıldığnı ifade etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı

Hükumetten durmadan 13. maaş konusunda açıklamalar geliyor. Belli ki “bulunamaz olanı bulduk ve başardık” havası yaratılmaya hazırlanılıyor. Oysa seçim öncesinden beri 13. maaşta sıkıntı olmadığını açıklayanlar bugün hala hükumette.

Ayrıca, özel sektördeki iş yerleri ve işçiler için % 11 prim desteği, 1500 TL maaş desteği ve 2000 TL iş yeri desteği de seçimden önce taahhüt edilmişti. Aralık ayı sonuna kadar bunların toplamı için de, bizdeki verilere göre 255 milyon TL gerekiyor. 13. maaş ile ilgili açıklamaların da, bu taahhütlerin de maliyenin olanaklarını bilmesi gerekenler tarafından yapıldığını hatırlamak lazım.

Sürekli 13. maaş gündemde tutularak özel sektörle ilgili taahhütler unutturulamaz; bu bir. 13. maaşın ödenmesi ve bu taahhütlerin yerine getirilmesi bir başarı değil, seçim öncesinde yalan söylenmediğinin ispatı için bir gerekliliktir; bu da iki. Şimdiden söyleyelim…