Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “UBP’de yaşanan kurultay erteleme” konusunu eleştirdi. 

 Kıbrıs Türk halkının en sıkıntılı dönemlerden birinden geçtiğini, Sterlin’in 11 TL olduğunu, binlerce işyerinin kapandığını, on binlerde işsiz olduğunu belirten Erhürman, “Bu koşullarda ülke haftalardır hükümetsiz. Bütçenin ne olacağı belli değil. Ama anlaşılan bu sorunlar kimilerinin umurunda dahi değil. Onların ülkeden ve halktan daha önemli sorunları var! Yazık!!!”dedi. 

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

"Kıbrıs Türk halkı tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birinden geçiyor. Sterlin 11 TL. Binlerce iş yeri kepenk indirdi. On binlerce çalışan ya işsiz, ya ödeneksiz izinli ya da yarı zamanlı çalışıyor. Turizm, yüksek öğretim ve onların etkilediği bütün sektörler ciddi sorunlarla karşı karşıya. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaratılan kutuplaşma ve gerilimin etkileri hala devam ediyor.

Bu koşullarda ülke haftalardır hükümetsiz. Bütçenin ne olacağı belli değil. Ama anlaşılan bu sorunlar kimilerinin umurunda dahi değil. Onların ülkeden ve halktan daha önemli sorunları var! Yazık!!!"